Category Archive: Gulligt

En familj på köpet

De är riktigt kallt på morgonarna nu. Denna vecka har jag inte sett till den igelkottsfamilj som har varit här under sommaren. Tänk vilken lycka vi har som har fått sett dessa igelkottar nästan varje dag i sommar. De har nog gått till vila för vintern. Som jag skrev i mitt förra inlägg så är det just i oktober kottarna lägger sig i vinterdvala.

Vi är verkligen lyckligt lottade som har någonstans att bo och dessutom med en egen trädgård där det bor en igelkottsfamilj. Vi anlitade en mäklare i Enskede när vi köpte detta hus. För er som inte är så hemma i Stockholm så är Enskede en dröm för småbarnsföräldrar. Det finns många villaområden, grönområden och bra skolor. Det är ett tryggt område och jag skulle inte kunna tänka mig bo på allt för många andra platser i Stockholm nu när jag har barn. Hur som helst så åter till igelkottarna. Tänk vilket säljargument mäklaren kunde haft om han visste att det fanns en återkommande igelkottsfamilj på tomten. Husets värde hade lätt stigit med en miljon om ni frågar mig. Kom igen, jag menar hur idylliskt är det inte med dessa små underverk som tultar omkring i trädgården? Melker älskar att titta på dem. Han är lik sin pappa 😉
dhhhd

Håll koll på dina gäster

Att få besök av igelkottar är ju verkligen en lycka. Det bästa är givetvis att få en hel igelkottfamilj på besök. De syns ofta men är som mest aktiva på natten. Vill ni följa igelkottfamiljen eller andra djur i er trädgård så går det att sätta upp en åtelkamera. En åtelkamera är en liten teknisk kamera som många viltvårdare och jägare använder sig av. Jag har köpt min på nätet via ett svenskt företag. De sålde allt från säkra vapenskåp till hundgps och åtelkamror.

En åtelkamera är väldigt fiffig för att det går att koppla in den till datorn eller mobilen. Kameran börjar att filma när den känner av rörelse. Då kan du ställa in så att du får ett meddelande om du vill se direkt via mobilen eller så kan du titta på filmen när det passar dig vid ett senare tillfälle.

Genom att installera en åtelkamera så går det att få en unik inblick i en igelkotts liv.
gad

2016
07/01

Category:
Gulligt

COMMENTS:
No Comments »