2017
09/29

Category:
Igelkottinformation

COMMENTS:
No Comments »

Finns det pengar att tjäna i igelkottsbranschen?

Frågan är helt klart berättigad, särskilt om man älskar igelkottar och brinner för att rädda detta underbara djur från utrotning. Ja, igelkotten har faktiskt varit utrotningshotad och även om kottarna numera ökar i antal kan förutsättningarna snabbt ändras till de sämre igen. Igelkotten har på senare år blivit ett ganska populärt husdjur men det gäller att tänka efter före ett inköp. En igelkott blir aldrig så social som t.ex. en hund eller katt. Det är dessutom ett nattaktivt djur vilket innebär att igelkotten mest sover på dagarna, och istället för en del väsen på nätterna. Eftersom de är nattdjur behöver de en stor yta att springa på nattetid och mår inte bra av att sitta instängda i en kaninbur eller liknande. Kanske blir du så intresserad att du startar en uppfödning av igelkottar. Känner du att igelkottsuppfödning inte är ditt kall i livet, kan kanske Söderberg och partners nya affärsområde locka. Oavsett vilket, hjälp till att bevara igelkotten för framtida generationer!

Afrikansk pygméigelkott är den vanligaste tamigelkotten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *